IPhone 6 komt voor leveranciers te vroeg

De koersen van Apple-toeleveranciers duikelden omlaag nadat de financiële nieuwssite Nikkei Asian Review berichtte dat de productie van de nieuwe iPhone met 30 procent zal worden teruggebracht. Dit omdat de verkoop van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus tegenvalt, aldus het FD van 7 januari 2016.

Consumenten zien weinig toegevoegde waarde in het laatste toestel van Apple, bericht Nikkei Asian Review. Daar komt bij dat de dollar in waarde is gestegen, waardoor het voor liefhebbers buiten de VS duurder is geworden om een iPhone aan te schaffen.

Voorraden gegroeid

In eerste instantie meldde Apple de toeleveranciers dat ze de productie van onderdelen op hetzelfde niveau moesten houden als het voorgaande jaar. De voorraden van de nieuwe iPhones zijn sinds dit najaar echter vooral gegroeid. Reden om de fabricage van nieuwe telefoons te minderen. Gehoopt wordt dat verkopers zo alsnog hun voorraad kwijtraken.

Yasuaki Kogure, hoofd beleggingen van SBI Asset Management, laat echter in het FD weten dat de kans bestaat dat de aanpassing van de voorraden in maart nog niet voorbij is en dat deze dus langer zal voortduren.