Inzicht in warehouse productiviteit, prestaties en kosten

Het valt niet mee om inzicht te krijgen in de productiviteit, prestaties en kosten van een warehouse. Dat stelt adviesorganisatie ArgusI. Het is namelijk van zoveel zaken afhankelijk dat het al gauw appels met peren vergelijken wordt. Het heeft daarom een methode ontwikkeld waarmee bedrijven niet alleen de kosten en prestaties kunnen vergelijken, maar ook de achterliggende oorzaken kan vinden. Zo wordt volgens ArgusI echt inzichtelijk waarom het ene warehouse beter presteert dan het andere.

Een veel geleverde kritiek op het benchmarken van warehouses is dat locaties vergeleken worden die weinig of geen overeenkomsten hebben. Het ene warehouse heeft een grote vriezer, het ander is sterk geautomatiseerd. Om een rake en waardevolle vergelijking te maken, heeft ArgusI een zeer uitgebreide lijst met dimensies en karakteristieken samengesteld. ‘We hebben hard gewerkt aan een methode die niet alleen een vergelijking maakt tussen de kosten en verschillende kwalitatieve kenmerken, maar ook in staat is om aan te geven waarom een bepaalde locatie beter scoort dan de andere’, zo meldt de website.

Oprichters van ArgusI zijn Frans Cruijssen en Bas Groothedde, beide cum laude gepromoveerd in logistiek netwerkontwerp en hebben uitgebreide werkervaring in logistieke functies in het bedrijfsleven.