Intertoys levert straks razendsnel vanuit 220 dc’s

Intertoys

Speelgoedketen Intertoys gaat straks online bestellingen niet meer vanuit een distributiecentrum (dc) ver weg versturen, maar uit de dichtstbijzijnde winkel. Dat meldt Paulo Andrez, CEO van Green Swan, de nieuwe Portugese eigenaar van de keten. Op die manier hoopt het concern concurrent Bol.com af te troeven.

‘Wij hebben straks 220 distributiecentra, in plaats van één’, meldt Andrez in het FD. De consument heeft op die manier, tegen betaling van enkele euro’s extra, zijn pakketje in één of twee uur in huis. Voor de bezorging wil Green Swan externe koeriers inzetten, via een Uber-achtig platform.

Intertoys ging in februari failliet, mede door de toenemende concurrentie van online spelers en discounters. Andrez meent dat de speelgoedketen zich moet gaan onderscheiden op het gebied van beleving en service, onder meer door de verhuur van speelgoed en het regelen van verjaardagsfeesten, inclusief taart en entertainment.

Karaokestudio’s, escaperooms en freaky zones

Als het aan Andrez ligt, worden de winkels ook zo snel mogelijk uitgerust met allerlei extra’s voor kinderen, variërend van karaokestudio’s tot escaperooms. En voor ‘ouders die altijd een beetje kind zijn gebleven’ komen er ‘freaky zones’, met merchandise van Harry Potter, collector’s items van populair speelgoed en strategische rollenspellen.

Volgens de CEO gelooft Green Swan niet in ‘traditionele retail: veel inkopen, dozen tot het plafond stapelen, wachten tot klanten wat kopen, en de rest verpatsen in de uitverkoop’. Andrez benadrukt dat de escaperooms en karaokestudio’s maar 9 vierkante meter bedragen en dat voor verhuurspullen altijd extra opslagruimte te huren is.

Profiteren van schaalgrootte

Investeringsmaatschappij Green Swan bestaat sinds 2010, maar nam sinds 2018 meerdere omgevallen of worstelende speelgoedketens over. Hierdoor heeft het nu een pan-Europees netwerk van speelgoedwinkels. Daarom kan Intertoys op gebied van inkoop straks ook profiteren van de schaalgrootte van Green Swan, is de verwachting.

Bron: FD