Intersnack steekt miljoenen in cloudtransformatieproject

Intersnack

Intersnack gaat met leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen Infor in zee voor een cloudtransformatieproject van tien jaar. De producent en eigenaar van hartige snacks als Chio en Pom-Bär zal behalve Infor CloudSuite Food & Beverage nog achttien andere Infor-oplossingen gaan gebruiken. Infor zal Intersnacks strategie voor digitale transformatie ondersteunen, een modern platform ontwikkelen om groei te realiseren en vrijwel elk proces van alle merken van Intersnack in Europa ondersteunen.

In totaal gaat Infor zeventien verschillende ERP-systemen vervangen, waarvan een groot deel van SAP en Oracle afkomstig is. Bijna elke grote bedrijfsapplicatie voor enterprise resource planning zal op Infor draaien, waaronder inkoop en supply chain management, human resources en talent management, financiële systemen, risicobeheer, onkostenbeheer, performance management, business intelligence, enterprise asset management en customer relationship management.

De keuze van Intersnack viel op Infor vanwege de kennis en ervaring van deze leverancier op cloudgebied, laat Intersnack weten. Daarnaast is Infor volgens de snackproducent in staat oplossingen in een multi-tenant cloudomgeving te leveren en de digitale visie van Intersnack te ondersteunen. ‘Ook de sterke referenties, uitgebreide F&B-functionaliteiten en de innovatieve visie rond digitale transformatie en Artificial Intelligence speelden een belangrijke rol in de keuze’, aldus Intersnack.

Digitaliseringsprogramma

Intersnack heeft meer dan twintig A-merken en huismerken voor chips, noten en producten als tortilla’s. De samenwerking met Infor maakt deel uit van Intersnacks digitaliseringsprogramma dat is ontworpen om wereldwijde processen te standaardiseren en harmoniseren. Naast het realiseren van een modern, schaalbaar platform om de integratie van nieuwe Intersnack-acquisities te versnellen, is het ook de bedoeling groei te ondersteunen.