Intergamma bouwt duurzaam mega-dc in Tiel

Intergamma

Intergamma bouwt een nieuw distributiecentrum in Tiel. Samen met ontwikkelpartner Montea realiseert het op het oude industrieterrein van glasfabriek AGC één van de grootste en meest duurzame dc’s van Nederland. Vanuit deze logistieke hub worden vanaf medio 2025 alle 360 bouwmarkten van Gamma en Karwei in Nederland en België bevoorraad.

‘We investeren de komende jaren stevig in onze supply chain. Dat doen we om de toenemende vraag efficiënter te kunnen beleveren én dat doen we bovendien duurzaam’, meldt CEO Joost de Beijer. ‘De keuze om te centraliseren met een volledig nieuw en duurzaam gebouw, dat zowel in aanbouw als gebruik energiezuinig en milieuvriendelijk is, past in onze toekomstvisie.’

Het nieuwe dc meet zo’n 95.000 m² en gaat tot de 10 procent meest duurzame nieuwbouwontwikkelingen van ons land horen. Zo heeft het gebouw geen gasaansluiting; 22.000 zonnepanelen leveren naar verwachting circa 9000 MWh aan elektriciteit per jaar. Door het samenvoegen van de vijf huidige Intergamma-vestigingen in één groot dc neemt bovendien het aantal vervoersbewegingen sterk af.

Breder assortiment, kortere doorlooptijd

In het nieuwe dc kan Intergamma een breder assortiment opnemen, zodat er minder afhankelijkheid is van derden en de doorlooptijd tussen bestellen en leveren korter wordt. In lijn met de recente keuze voor mechanisatie met Autostore voor de belevering van de webshop in het e-commerce dc in Antwerpen, wordt ook voor deze locatie gezocht naar de modernste mechanisatieoplossingen.

Centrale ligging

Intergamma is sinds 2001 op meerdere locaties in Tiel gevestigd. Er werken op dit moment 200 mensen. Die banen blijven op deze manier behouden. ‘Dat we deze nieuwbouw in Tiel kunnen realiseren, met onze vertrouwde medewerkers en partners, is voor ons een bewuste keuze. Tiel is centraal gelegen en goed bereikbaar en daarmee uiterst geschikt voor distributie naar ons uitgebreide winkelnetwerk’, aldus De Beijer.