Instappen Capital A moet expansie Caliber versnellen

Caliber

Een meerderheidsbelang van logistiek dienstverlener Caliber.global uit Arnhem is verkocht aan Capital A, een Amsterdams private-equityhuis. Met hulp van deze nieuwe investeerder hoopt Caliber op een snellere internationale expansie. Hoeveel geld er met de transactie gemoeid is, is niet bekendgemaakt, maar het zou gaan om een bedrag tussen de 25 en 50 miljoen euro.

De nu verkochte aandelen van Caliber.global waren in handen van private aandeelhouders, waaronder oprichter en CEO Jeroen Scholten. De onderneming ging in 2005 van start en groeide uit tot een internationaal opererende specialist die met een eigen digitaal platform bedrijven ondersteunt bij het opzetten van hun supply chains en logistieke processen. Klanten zijn bijvoorbeeld Abercrombie & Fitch, Five Guys, Levi’s, Rituals, Starbucks en Victoria’s Secret. In 2022 behaalde Caliber een nettowinst van 2,9 miljoen euro.

Uitgebreid netwerk van strategische partners

Behalve een hoofdkantoor in Arnhem heeft Caliber ook een tweetal vestigingen in de Verenigde Staten – in Columbus en Houston – en een vestiging in Shanghai, China. De logistiek dienstverlener beschikt verder over een uitgebreid netwerk van strategische partners dat het mogelijk maakt artikelen op te slaan en te beleveren vanuit 150 locaties in Noord- en Midden-Amerika, Europa en Azië. Caliber heeft in totaal zeventig medewerkers en is goed voor een jaaromzet van 60 miljoen euro.

Nieuwe klanten en bedrijfstakken

Arne Hamers, partner bij Capital A, geeft aan voldoende mogelijkheden te zien om het bedrijf verder te laten groeien. Bijvoorbeeld door het aantrekken van nieuwe klanten en bedrijfstakken, maar ook door het verrichten van acquisities. Het private-equityhuis kwam vijf jaar geleden voort uit het voormalige ABN-Amro Participaties. De bank is nog steeds een belangrijke investeerder in de verschillende fondsen. Andere fondsinvesteerders zijn AlpInvest, Bregal, Five Arrows en LGT. In totaal heeft Capital A rond de 1 miljard euro aan bezittingen onder beheer.

Bron: FD