Inschrijving voor tweede European Supply Chain Start-up Contest is geopend

start-up contest

De inschrijving voor de tweede editie van de European Supply Chain Start-up Contest is vanaf vandaag geopend. Onafhankelijke bedrijven die een supply chain-oplossing hebben in de vorm van een app of platform en opgericht zijn ná 2013, kunnen zich aanmelden voor deze prestigieuze wedstrijd, georganiseerd door Supply Chain Media. De finale vindt op 22 mei 2019 plaats tijdens het inNOWvate Supply Chain Event in Amersfoort.

Begin dit jaar publiceerde Supply Chain Magazine, het Nederlandstalige magazine van Supply Chain Media, een Maturity Matrix met 56 start-ups voor toeleveringsketens uit Europa. Deze start-ups ontvingen allemaal een uitnodiging om deel te nemen aan de eerste European Supply Chain Start-up Contest op 24 mei 2018. Van deze start-ups gingen 28 bedrijven de competitie aan door zich aan te melden en cruciale informatie te verstrekken over hun missie, visie, strategie en bedrijfsmodel. Uiteindelijk werden zeventien start-ups geselecteerd om zich te presenteren op het inNOWvate Supply Chain Event in Amersfoort.

Van de vijf finalisten die de gelegenheid kregen hun bedrijf te pitchen op het hoofdpodium van het evenement, eindigde de Zwitserse start-up LuckaBox als winnaar van de allereerste editie van de European Supply Chain Start-up Contest. LuckaBox maakte indruk op jury én publiek met een online platform voor retailers waarmee de verzending van pakketten naar consumenten gemakkelijk en snel geregeld wordt. Behalve met een 3D-geprint standbeeld ging LuckaBox naar huis met een marketingbudget ter waarde van 40.000 euro.

Groeiend aantal start-ups

Gezien het toenemende aantal start-ups in Europa is het geen verrassing dat zo veel bedrijven aan de wedstrijd deelnamen. Volgens de door de EU gefinancierde Startup Europe Map (www.startupeuropemap.eu) staan er momenteel maar liefst 990 start-ups geregistreerd. En AngelList (https://angel.co/europe) telde sinds 2010 het aantal nieuwe  start-ups in Europa en komt momenteel uit op het verbazingwekkende aantal van 68.400 bedrijven. Elke start-up moet terrein zien te winnen binnen de markt om te kunnen overleven, en dat is uiteraard niet anders voor degenen die zich richten op de supply chain-sector.

InNOWvate Supply Chain Event

De European Supply Chain Start-up Contest biedt start-ups de mogelijkheid zichzelf te presenteren aan professionals in de supply chain. Tijdens het inNOWvate Supply Chain Event op 22 mei 2019 zullen vijf finalisten hun oplossing pitchen voor het grote publiek van professionals en elk van hen zal uitgebreid worden geïnterviewd door een professionele jury. Daarnaast hebben bezoekers van het evenement de mogelijkheid hun persoonlijke stem uit te brengen voor een van de finalisten onder de start-ups en voor de scale-ups, de meer gevestigde bedrijven van vijf jaar of jonger. Zowel start-ups als scale-ups hebben een stand tijdens het event in Amersfoort.

Voor de tweede editie van de European Supply Chain Start-up Contest is Supply Chain Magazine inmiddels gestart met de research voor de Maturity Matrix van Europese start-ups met een supply chain app of -platform voor de Q1-uitgave van 2019. Bedrijven die aan de hand van dit redactionele overzicht geanalyseerd willen worden én mee willen doen aan de wedstrijd, kunnen een e-mail sturen naar de redactie: Martijn Lofvers, Chief Trendwatcher (martijn.lofvers@supplychainmedia.nl) of Marysa Vos, Trendwatcher (marysa.vos@supplychainmedia.nl).