Inalfa kan Chinese vraag naar schuifdaken bijna niet aan

Inalfa Roof Systems, de Venrayse producent van schuifdaken voor merkauto’s, heeft moeite om aan de sterke vraag in China te voldoen. ‘We moeten oppassen dat we niet te snel groeien in China’, zegt CEO Frank Löschmann in het FD van 27 december. De sterke groei van de Chinese markt is vooral te danken aan grote Duitse luxe-merken, zoals Mercedes, Porsche, Audi en Volkswagen, die volop naar het Aziatische land exporteren.

Inalfa groeit met meer dan tien procent per jaar in China. Er zijn de afgelopen jaren twee nieuwe fabrieken bij gekomen, terwijl de bestaande Chinese vestiging in Yantai is uitgebreid. De sterke groei brengt uitdagingen en veel regelwerk met zich mee. Inalfa wil daarom eerst voor zichzelf uitmaken wat de beste strategie is.

Verschuiving naar Oost-Europa

Behalve in China kwam er onlangs ook productiecapaciteit bij in Mexico, Slowakije en Zuid-Korea. In het Poolse Poznan komt dit jaar een eerste fabriek en in de VS een vierde productiefaciliteit. De opening van de Poolse fabriek en de verdubbeling van de capaciteit in Slowakije betekent dat het productiewerk in Europa geleidelijk verschuift van Venray naar Oost-Europa.