Ikea wil nieuw dc voor online verkopen in Nederland

In de zomer opende Ikea zijn Nederlandse webwinkel en de verkopen lopen beter dan verwacht. E-commerce manager Peder Apelgren denkt daarom dat er volgend jaar wel ruimte is voor een extra distributiecentrum in Nederland. Dat is te lezen in het FD van 29 november 2013. Momenteel worden de internetbestellingen nog uitgeleverd vanuit Duitsland.

De webwinkel is tegenstrijdig met het cash-and-carry-concept van Ikea, waarbij de retailer de prijzen laag kan houden doordat klanten hun artikelen zelf ophalen en eigenhandig in elkaar zetten. Klanten zullen daarom zelf de bezorgkosten moeten betalen. Evenmin is Ikea van plan om bestellingen binnen 24 uur uit te leveren. Klanten moeten acht tot tien dagen wachten op hun artikelen. Wel kunnen ze kiezen op welke dag ze de bestelling willen ontvangen.

Momenteel heeft Ikea zevenduizend artikelen in het online assortiment. Het van oorsprong Zweedse concern verkoopt geen levensmiddelen of planten via internet. ‘Glaswerk ook niet, dat breekt te vaak’, zegt Apelgren. ‘En geen geurkaarsen, want dan stinkt de bank ernaast daar ook naar.’