Ikea neemt belang in Gelders recyclingbedrijf

Ikea

Ikea gaat investeren in de Gelderse plasticverwerker Morssinkhof Rymoplast Group. De Zweedse meubelgigant maakte op 2 februari 2017 bekend een belang van 15 procent in het bedrijf te nemen. Hoeveel het daar precies voor betaalt, werd niet vermeld.

Morssinkhof heeft meer dan vijftig jaar ervaring in de recyclingindustrie. Het familiebedrijf uit Lichtenvoorde maakt gebruik van innovatieve technologieën om plastic te verwerken dat afkomstig is van consumenten en bedrijven. Dat leidt tot minder afval en minder CO2-uitstoot, aldus Ikea.

Duurzaam

Met de investering laat Ikea zien dat het haar menens is met het duurzaam maken van het concern. Morssinkhof hoeft ook niet alleen voor Ikea te recyclen. Het concern wil de totale recyclecapaciteit in Nederland vergroten. Door de kapitaalinjectie van Ikea kan Morssinkhof de verwerkingscapaciteit uitbreiden en de kennis vergroten.

De investering in de plasticverwerker is de eerste die Ikea doet uit een potje van 1 miljard euro dat het bedrijf eind 2016 opzijzette om de aanvoer van duurzame grondstoffen voor de lange termijn veilig te stellen. Het geld is daarnaast ook bedoeld voor onder meer bosbouwprojecten en duurzame energie.