Iiyama besteedt Europese logistiek uit aan Geodis

Iiyama

Iiyama gaat een langdurige strategische samenwerking aan met logistiek dienstverlener Geodis. Geodis zal de Japanse fabrikant van computermonitors en displays in Nederland van een end-to-end-oplossing voorzien.

Geodis verzorgt voor Iiyama voortaan douaneafhandelingen, het transport van producten van Rotterdam naar Venlo, warehousing en het verwerken van salesorders op de campus van Geodis in Venlo en outbound-transport naar de eindklant.

Complexere logistiek

‘We groeien ontzettend hard’, meldt Jeffry Pettinga, salesdirector Europe bij Iiyama. ‘Daarnaast zien we behoefte in de markt aan steeds grotere desktop monitors en (interactieve) signage displays, waardoor we te maken krijgen met complexere logistiek. Met het oog op de toekomst zijn we daarom op zoek gegaan naar een logistiek partner die ons in onze groei kan ondersteunen.’

Alle diensten vanuit een centraal punt overzien

Bij de keuze voor Geodis waren volgens Iiyama de kennis en ervaring van deze logistiek dienstverlener op het gebied van consumer electronics en hightech, in combinatie met de flexibiliteit van de warehousing-locatie in Venlo, doorslaggevend. Met de nieuwe integratie is het voor Iiyama mogelijk om alle diensten vanuit een centraal punt te overzien en besturen.