Hudson’s Bay opent distributiecentrum in Mijdrecht

Hudson’s Bay Company opent een distributiecentrum in Mijdrecht, strategisch gevestigd tussen de vier grootste steden in Nederland. De warenhuisketen tekende daarvoor op 8 mei 2017 een huurovereenkomst met HB Capital. Hudson’s Bay zal het dc gebruiken voor alle logistieke activiteiten in Nederland.

In aanloop naar het openen van de eerste tien Hudson’s Bay-warenhuizen in Nederland in het derde kwartaal van dit jaar, zal het distributiecentrum naar verwachting deze maand al de eerste bevoorrading ontvangen voor zowel de winkels als de online bestellingen. Het logistieke centrum meet circa 55.000 vierkante meter, inclusief kantoorruimte, magazijnen en bijbehorende parkeerplaatsen.

Verhuurder HB Capital is de investeringsmaatschappij van de familie Blokker die zich richt op directe en indirecte investeringen in ondernemingen en vastgoed. Het distributiecentrum in Mijdrecht was voorheen in gebruik bij Blokker. Vanwege het krimpende winkelbestand en de groei van onlineverkoop kan de Blokker Holding voortaan toe met de twee magazijnen in Gouda en Geldermalsen.

Oudste onderneming in Noord-Amerika

Hudson’s Bay Company is een van de snelst groeiende warenhuisketens in de wereld. HBC, opgericht in 1670, is de oudste onderneming in Noord-Amerika. Het portfolio van HBC omvat tien formules, van luxueuze warenhuizen tot betere warenhuizen en discountformules, met in totaal wereldwijd meer dan 480 vestigingen en 66.000 medewerkers.