HP stalt nieuwste 3D-printer bij Eindhovense fabriek

Het Eindhovense Shapeways, ’s werelds grootste 3D-printservice, gaat samen-werken met de Amerikaanse computer-gigant Hewlett Packard. HP wil op die wijze zijn nieuwste 3D-printer aan de man brengen.

Een belangrijk onderdeel van de samenwerking is de installatie van de nieuwe HP Jet Fusion 3D-printer in de fabriek van Shapeways in Eindhoven. Het in 2007 van Philips afgesplitste Shapeways is daarmee het eerste bedrijf dat een vroeg prototype ontvangt en zal HP tijdens het gebruik daarvan van terugkoppeling voorzien.

Afdruk van superieure kwaliteit

De Jet Fusion is in staat zwart nylonmateriaal te printen in een superieure kwaliteit en tegen lagere kosten dan de huidige afdrukken van gekleurd nylon. Bovendien beschikt het systeem over snellere doorlooptijden en zijn de afdrukken voorzien van meer detail. De nieuwe technologie dringt de levertijd terug van zeven werkdagen naar één.

‘We zijn erg blij om samen te werken met HP, een bedrijf met een rijke geschiedenis dat innovatie hoog in het vaandel heeft staan’, meldt algemeen directeur Peter Weijmarshausen van Shapeways. Een jaar geleden haalde Shapeways overigens bij een investeringsronde 27 miljoen euro op. HP was toen een van de investeerders.