Hoyer koopt tanktransportdivisie De Rijke

Het Duitse familiebedrijf Hoyer heeft de Bulk-Liquids-tak van logistiek dienstverlener De Rijke in Spijkenisse gekocht. Dat meldt het FD op 10 januari 2013. Vanwege de vertegenwoordiging van De Rijke in diverse landen was het verkoopproces dermate complex dat het tien maanden heeft geduurd.

De Rijke zocht een complementaire, strategische partner met wie het in de toekomst ook kan blijven samenwerken. Hoyer is bijvoorbeeld groot in Duitsland, een land waar De Rijke geen vestiging heeft maar wel klanten. Die kunnen nu worden bediend door chauffeurs van Hoyer.

Nu de transportdivisie is verkocht, gaat De Rijke sterker investeren in de onderdelen Logistics, Warehousing en verpakte distributie. Verder gaat het zich richten op de rol van ketenregisseur voor de (petro)chemiesector: de opslag, het behandelen, verpakken en herverpakken van vaak gevaarlijke chemieproducten. Activiteiten waarvoor grotere investeringen nodig zijn maar waar ook een beter rendement te behalen is. De Rijke regelt daarbij ook zee- en luchtvracht en handelt douaneactiviteiten af voor klanten.