Hoogvliet test bezorgboxen voor boodschappen

Hoogvliet

Supermarktketen Hoogvliet start een test met het contactloos bezorgen van boodschappen via bezorgboxen. De pilot, die plaatsvindt in nauwe samenwerking met The Chain Never Stops, duurt ongeveer twee maanden. In die tijd wordt een prototype van de bezorgbox getest voor het contactloos – en daarmee ook coronaproof – thuisbezorgen van boodschappen.

De Delivery@Home-bezorgboxen staan in Bleiswijk. Bij de klanten op deze adressen zijn in de voortuin twee afsluitbare boxen geplaatst: een box met klimaatbeheersing voor de gekoelde producten en een box op buitentemperatuur voor de houdbare producten.

Door het doen van online bestellingen worden diverse scenario’s voor het gebruik van de boxen getest. De bezorger van Hoogvliet opent de box met een app, plaatst de boodschappen erin en sluit de box weer af. De gekoelde boodschappen blijven op temperatuur tot de ontvanger de box heeft geopend en de levering eruit heeft gehaald.

Niet langer gebonden aan krappe tijdsloten

‘Hoe fijn is het als je niet meer thuis hoeft te blijven als je boodschappen of pakketjes worden bezorgd?’, vraagt directeur marketing & e-commerce Sebastiaan van Duijn van Hoogvliet. ‘Dankzij de bezorgboxen kunnen wij volledig contactloos, veilig en geklimatiseerd bezorgen. Het biedt ook mogelijkheden om de druk op de tijdsloten op te lossen, die sinds de corona-uitbraak is ontstaan. We kunnen namelijk slim leveringen toewijzen aan de beschikbare boxen en zijn niet meer gebonden aan relatief krappe tijdsloten van twee uur.’

Box met veel mogelijkheden

The Chain Never Stops – dat zich afficheert als een ‘clouddienst voor waardeketenregisseurs’ – gebruikt de resultaten van de pilot en de input van de testconsumenten om de bezorgboxen en het proces te verfijnen en te verbeteren. Directeur Annette Poiesz: ‘Zeker in deze tijd is het idee van contactloos pakketten ontvangen voor veel mensen een geruststellende gedachte. De box kan door meerdere verladers gebruikt worden; er kunnen dus ook (post)pakketten geleverd worden, wanneer de box voldoende ruimte heeft. Verder biedt de box mogelijkheden voor maaltijdpakketbedrijven en services als Tafeltje Dekje. De mogelijkheden zijn eindeloos.’