H&M opent nieuw dc voor snelle expansie

Op woensdag 6 mei 2015 neemt H&M haar nieuwe distributiecentrum in Tiel in gebruik. Een flexibel, accuraat en duurzaam distributieproces is naar eigen zeggen nodig vanwege de snelle expansie van het modeconcern.

H&M is gericht op het behoud en de verbetering van de commerciële positie. Om de geplande expansie van de komende jaren mogelijk te maken, en daarnaast een efficiënt en goed functionerend logistiek systeem te kunnen blijven garanderen, heeft H&M besloten een distributiecentrum in Nederland te openen.

Bij de zoektocht naar de juiste locatie heeft H&M gekeken naar factoren zoals capaciteit, uitbreidingsmogelijkheden en geografie. De locatie aan het Bedrijvenpark Medel in Tiel voldoet hier aan. Het nieuw geopende distributiecentrum heeft een oppervlakte van ruim 24.000 m2 en de ingebruikname ervan zorgt voor meer dan 130 nieuwe banen. Vanaf hier zullen de 124 winkels van de modeketen dagelijks worden voorzien van de aanvulling van verkochte artikelen.

H&M opende met het bedrijfsconcept “mode en kwaliteit voor de beste prijs” in 1989 haar eerste winkels in Nederland. Op dit moment zijn er 124 H&M-winkels verspreid over 79 plaatsen in Nederland.