Henkel consolideert zendingen van leveranciers

Henkel, bekend van merken zoals Persil en Schwarzkopf, heeft een driejarig contract afgesloten met VAT Logistics voor de distributie van zendingen van leveranciers naar Henkel. Het verzamelen van de goederen zal in het distributiecentrum van VAT Logistics op de Maasvlakte plaatsvinden. Van daaruit verstuurt de logistiek dienstverlener de volle containers naar IMEA-vestigingen van de Duitse producent. Tot de IMEA-regio behoren India, staten in het Midden-Oosten en Afrika.

De bundeling van de zendingen van Henkel-leveranciers op één locatie leidt niet alleen tot meer inzicht in de keten, ook ontstaan er consolidatiemogelijkheden voor Henkel-vestigingen in IMEA-landen wanneer deze samen willen of kunnen werken, zo is te lezen in het persbericht van 3 april 2014. De ketentransparantie neemt toe, wat zich in de praktijk uit door gebundelde stromen, meer efficiency en betere mogelijkheden om prioriteiten te stellen bij transporten. Vrachtkosten dalen doordat containers beter gevuld zijn. Een andere prettige bijkomstigheid is, dat Henkel door de grotere transparantie in de keten, klanten beter kan informeren.

Het contract tussen Henkel en VAT Logistics betreft de distributie van zowel gevaarlijke als ongevaarlijke stoffen. Vanuit het Maasvlakte magazijn verzorgt VAT Logistics alle bijhorende documenten en douaneformaliteiten en regelt het de Certificaten van Oorsprong en EUR-1’s.