Hema opent winkel in Madrid

Hema opende op 19 augustus haar derde winkel in Spanje. De winkel, gevestigd op Calle del Conde penalvar in het centrum van Madrid, is ingericht naar het internationale concept van Hema, speciaal ontwikkeld voor klanten die niet met het oer-Hollandse warenhuis zijn opgegroeid. Door de overzichtelijke indeling in verschillende ‘kamers’ kunnen zij in één oogopslag zien waar ze wat kunnen vinden.

Saskia Touw, formulemanager Hema international: ‘In Spanje is Hema nog relatief onbekend. Daarom hebben we gewerkt aan een logische winkel waar iedereen snel de weg weet te vinden. Ook als je bij binnenkomst nog geen idee hebt wat voor producten Hema aanbiedt.’

Dat houdt in dat de nieuwe winkel net zo ingedeeld is als een gemiddeld woonhuis. Met een woonkamer, studeerkamer, slaapkamer, keuken, eetkamer, badkamer, kinderkamer en babykamer. In al deze kamers vind de klant producten die hij of zij thuis ook in die kamer zou gebruiken. In de kinderkamer ligt dus bijvoorbeeld kinderkleding, maar de klant vindt er ook knuffelbeesten en snoepjes. En in de keuken staan niet alleen pannen, maar ook olijfolie en kruiden.

Ontbijtkoek op nummer 1

In de top 3 van de meest populaire Hema-producten in Spanje staat de eigen ontbijtkoek op nummer 1, op nummer 2 staan de stroopwafels en op 3 de beautyproducten. Hema heeft inmiddels bijna zevenhonderd winkels in zeven landen, elfduizend medewerkers en circa 32.000 producten en diensten.