Hema en Lekkerland streven naar verdere ketenefficiency

Lekkerland-Hema

Hema en logistiek partner Lekkerland Nederland verlengen hun samenwerking op het gebied van de food supply chain naar de winkels. Ze streven daarbij naar verdere ketenefficiency, door onder meer de ontwikkeling van een supplier dashboard en het verder optimaliseren en integreren van forecastsystemen. Dit moet leiden tot een betere productbeschikbaarheid in de winkels.

‘Al ruim vijftien jaar verzorgt Lekkerland de volledige supply chain van alle foodproducten bij Hema (exclusief bakkerijproducten); van voorraad houden, tot last mile-distributie’, zegt Olaf Gockel, Sales Directeur bij Lekkerland Nederland.

‘In Nederland en België verzorgen we de last mile-distributie zelf of via onze Belgische collega’s bij Conway. In Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Oostenrijk wordt dit via het Hema-distributiecentrum in Utrecht-Lage Weide geëxporteerd. Wij leveren in dit geval de goederen op filiaalniveau bij het dc van Hema aan’, aldus Gockel.

Optimaliseren supply chain

Esther Moolenaar, Manager Planning Food bij Hema: ‘We zijn blij dat we de samenwerking met Lekkerland hebben vernieuwd en hebben vertrouwen dat we samen onze supply chain nog meer kunnen optimaliseren en de productbeschikbaarheid verder verhogen.’

Lekkerland Nederland is medeondertekenaar van het convenant Green Deal Zero Emissie Stadslogistiek 2025. Volgens Gockel biedt het bedrijf dan ook meer dan alleen een logistieke oplossing.

‘Wij zorgen ervoor dat producten op een zo efficiënt en duurzaam mogelijke wijze in één keer worden geleverd aan onze klanten. Ook zijn onze vrachtwagens voorzien van een duurzaam Intelligent Cooling System (ICS); een door ons ontwikkeld intelligent koelsysteem’, aldus Gockel.

Kwaliteitseisen waarborgen

ICS zorgt er volgens Gockel voor dat de temperatuur van de te leveren producten te allen tijde op peil blijft. ‘Zo kunnen we de kwaliteitseisen van de klant waarborgen en garanderen we dat producten op de perfecte temperatuur geleverd worden.’