Heinz en Nabuurs ontwikkelen distributiecentrum in Nijmegen

Levensmiddelenconcern H.J. Heinz en logistiek dienstverlener Nabuurs ontwikkelen gezamenlijk een nieuw distributiecentrum op bedrijventerrein De Grift in Nijmegen. Om hun partnership te versterken is ook een  langetermijnovereenkomst getekend. Dat maakten de beide partijen bekend in een persbericht van 30 juli 2014.

Het distributiecentrum zal 40.000 vierkante meter tellen en komt op een strategische plek langs de A15, vlakbij afrit 38. Nabuurs zal van hieruit de goederen binnen de Benelux verspreiden, richting de Duitstalige landen en Scandinavië. Vastgoedpartij Goodman neemt de realisatie van het terrein voor zijn rekening en wordt eigenaar van het pand.

Naast een gunstige ligging ten aanzien van snel- en waterwegen – Heinz vervoert zijn Tomato Ketchup ook per schip – speelt ook de nabijheid van de productielocatie in Elst een belangrijke rol bij de keuze voor bedrijventerrein De Grift. In het Gelderse Elst wordt ketchup voor heel Europa, Rusland, het Midden-Oosten en Japan gemaakt.

Het is de bedoeling dat het nieuwe dc begin 2017 operationeel zal zijn. ‘Dit is niet alleen een investering in onze logistieke toekomst, maar het voert ons ook verder op de al ingeslagen weg van ketensamenwerking’, meldt Tom Tillemans, verantwoordelijk voor de Europese logistieke koers bij Heinz.