Heineken levert Jumbo toch extra bier

Het kort geding dat Jumbo wilde aanspannen tegen Heineken, lijkt van de baan. De bierbrouwer leverde vanwege capaciteitsproblemen minder kratten bier aan Jumbo dan de supermarktketen wilde, maar inmiddels zijn de problemen deels opgelost, zo heeft een woordvoerder van de brouwer bevestigd aan NU.nl.

Sinds eind mei verkoopt Jumbo elk tweede krat bier voor de helft van de prijs. Het succes van deze ‘seizoensaanbieding’ maakt extra bierleveringen noodzakelijk. Waar Heineken normaal wekelijks vijftien tot twintig vrachtwagens bier levert, zijn er nu veertig tot vijftig per week nodig. De laatste tijd kreeg Jumbo er echter nog maar drie geleverd.

De supermarktketen sprak het vermoeden uit dat er sprake was van een boycot, omdat Heineken niet zou willen dat er maandenlang met zijn bier gestunt werd. Met het aanspannen van een kort geding wilde Jumbo de bierbrouwer er alsnog toe dwingen alle door hen bestelde kratten bier ook daadwerkelijk te leveren.

Planningsprobleem

Heineken ontkende zich met het prijs- en promotiebeleid van Jumbo te bemoeien. De bierbrouwer zei de extra vraag van bijna een miljoen kratten simpelweg niet aan te kunnen, omdat het drie keer zo veel is als gepland. ‘Inmiddels leveren de maatregelen die we genomen hebben wat op. Het was een planningsprobleem, geen onwil.’

Jumbo laat weten dat Heineken inderdaad deze week de reguliere volumes weer zal gaan leveren. Op korte termijn wordt dit verder uitgebouwd naar de benodigde volumes voor de seizoensaanbieding. ‘Wij zullen de gesprekken met Heineken hierover constructief vervolgen. Waarschijnlijk is een kort geding van de baan’, aldus de retailer uit Veghel.