Hays: functie supply chain manager sterk in opkomst

arbeidsmarkt

De functie van supply chain manager is momenteel één van de best betaalde en meest in opkomst zijnde banen. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van recruitmentorganisatie Hays naar de baan van de toekomst.

Hays, één van de grootste recruitmentspecialisten ter wereld, heeft onderzoek gedaan naar goedbetaalde opkomende banen dit jaar in vijf verschillende sectoren: IT, Logistics & Supply Chain, Marketing & Sales, Engineering en Finance. Het zijn branches waar de organisatie zelf als recruiter actief in is. Het onderzoek resulteerde in een lijst van vijf goed betaalde opkomende banen in 2017.

Eén van die banen is de functie van supply chain manager. Volgens de recruitmentorganisatie verdient een supply chain manager in 2017 tussen de 70.000 en 100.000 euro. Ook demand planners zijn in trek, met een salaris van gemiddeld 65.000 euro per jaar. Logischerwijs verdienen demand planners die een grotere regio bestrijken doorgaans een hoger salaris, waarbij ook de schaarste een belangrijke factor is.

War for talent

Beide functies vragen volgens Hays om ‘een zeldzaam grote mate van precisie, in combinatie met een sterk analytisch vermogen en goede communicatieve vaardigheden’. De overige functies op het door de recruitmentorganisatie gepubliceerde lijstje zijn die van technisch manager Marketing & Sales, business intelligence manager, risk model validator en procurement en sourcing specialist.

De effecten van de war for talent zijn volgens Hays over de hele linie zichtbaar, waarbij hoge gemiddelde salarissen niet alleen te zien zijn bij technische functies, maar bij diverse specialismen. De vijf banen die het meest in opkomst zijn, groeien volgens de recruitmentorganisatie vanwege externe factoren, zoals schaarste aan talent, nieuwe technologieën en de complexiteit van de functie.