Haperende aanvoer van diepvriesproducten bij Plus

diepvriesproducten Plus

De aanvoer van diepvriesproducten bij Plus hapert. Het gevolg is dat de supermarktketen al wekenlang kampt met grote tekorten aan producten in de vriesvitrines en -kasten. Problemen in het distributiecentrum van de leverancier zijn de oorzaak.

De diepvriesafdelingen van Plus-vestigingen in het hele land worden al geruime tijd slecht bevoorraad. Klanten grijpen daardoor steeds vaker mis. C. van Heezik Vrieslogistiek uit Utrecht (foto) slaagt er momenteel niet in de gewenste voorraden te leveren. ‘We krijgen niet binnen wat we bestellen’, aldus een Plus-ondernemer in vakblad Distrifood.

Problemen in diepvriesdistributieketen

Plus-ondernemers zeggen door de problemen omzet te verliezen. ‘Het klopt dat we deze zomerperiode grote issues hebben in de diepvriesdistributieketen, bevestigt Plus-woordvoerder Rianne van Beek-de Graaf in het vakblad. ‘Op dit moment kan Van Heezik de vraag niet goed aan, wat ervoor zorgt dat wij niet de performance kunnen leveren die de winkels en onze klanten mogen verwachten.’

Over de oorzaken van de haperende leveringen laat de Plus-woordvoerder zich niet uit. Wel gaan er geruchten over tekorten aan orderpickers en/of chauffeurs bij Van Heezik. Het zijn ook vacatures die op de website van het bedrijf vermeld staan. Volgens Van Beek-de Graaf wordt er samen met Van Heezik hard gewerkt aan verbetering van de situatie.

Concrete maatregelen

Dat beaamt ook Harry de Graaf, manager sales & business development bij de logistiek partner, in Distrifood. Hij meldt dat er inmiddels concrete maatregelen zijn genomen om verbeteringen aan te brengen en de kwaliteit van de dienstverlening te verhogen. Die inspanningen zouden inmiddels tot verbetering van de situatie bij Van Heezik leiden. Daarnaast is ook de diepvriespartner van Coop, Heveck, ingeschakeld voor het bevoorraden van Plus-winkels.

Bron: Distrifood