Hallmark kiest PostNL om winkels te beleveren

PostNL neemt voortaan de bevoorrading van de verkooppunten voor Hallmark Cards voor zijn rekening. Behalve om wenskaarten gaat het ook om artikelen als inpakpapier, geschenktassen en speelgoed van Crayola. Door de samenwerking met PostNL kan Hallmark dagelijks grote volumes verwerken en ook op zaterdag winkels bevoorraden.

Hallmark, de grootste leverancier van wenskaarten in Nederland, bevoorraadt een grote diversiteit aan verkooppunten: kiosken, boekenwinkels, supermarkten en papershops, maar bijvoorbeeld ook ziekenhuizen en tuincentra. Dit gevarieerde bestand past goed bij het fijnmazige distributienetwerk van PostNL. Omdat veel winkels tevens een PostNL-afhaalpunt zijn, is bovendien sprake van een grote ‘drop’-duplicatie.

Volgens Coen van Hout, supply chain director van Hallmark Cards Continental Europe, is een organisatie die om kan gaan met volumeschommelingen, klantgericht is en real-time pakketinfo kan bieden, anno 2017 een must. ‘In PostNL denken we de partner gevonden te hebben die het hoge serviceniveau en een goed georganiseerde dienstverlening kan leveren die onze afnemers van ons verwachten.’

De belevering van de Hallmark-winkels werd de afgelopen drie jaar gedaan door Van Opzeeland.