Hak wil duurzame toekomst gebouwd op efficiënte bedrijfsprocessen

Hak

Om de bedrijfsprocessen efficiënter te maken, start Hak met een bedrijfsbrede implementatie van Infor’s CloudSuite Food & Beverage. Die efficiëntere bedrijfsprocessen moeten bovendien helpen bij verdere verduurzaming van de groenteproducent.

De implementatie van Infor CloudSuite Food & Beverage past bij de groeistrategie van Hak. Bovendien helpen efficiëntere bedrijfsprocessen de groenteproducent beter in te spelen op veranderende situaties in de markt. Hak wil duurzaam zijn en streeft ernaar 100 procent biologisch te worden voor al haar lokale groenten. Die groenten moeten echter wel betaalbaar blijven voor de consument. Een grotere efficiëntie in de hele supply chain is daarvoor noodzakelijk. Bovendien draagt de nieuwe ERP-oplossing bij aan een betere traceerbaarheid.

Efficiëntieverbeteringen in de supply chains

CloudSuite Food & Beverage helpt levensmiddelenproducenten efficiëntieverbeteringen door te voeren in de supply chains en nieuwe producten sneller op de markt te brengen, belooft Infor. Het platform biedt ERP-oplossingen voor alle belangrijke segmenten van de voedingsmiddelenindustrie, waaronder bakkerijproducten, dranken, zuivel, vlees en gevogelte, bereide en gekoelde producten en voedingsingrediënten.

‘De aanpak van Infor sluit goed aan bij de manier waarop Hak zelf opereert’, stelt CFO Maikel Jongenelis (foto) van Hak. ‘Bovendien is ruim 85 procent van de processen die we willen aanpakken als standaardproces opgenomen in de oplossing van Infor, met name op het gebied van supply chain planning en warehouse management. Er is dus weinig extra werk nodig. Bovendien werken we met een kwaliteitsinformatiesysteem dat bekend is bij Infor en ook al in eerdere implementaties bij andere Infor-klanten is meegenomen. Ook daar is dus sprake van een eenvoudige integratie.’

Industrie-specifieke oplossing passend bij Hak

‘Hak is een prachtige Nederlandse voedingsmiddelenproducent’, zegt Marcel Koks, food industry strategy leader bij Infor. ‘Ze waren op zoek naar een industrie-specifieke oplossing die voldoet aan hun businessdoelstellingen en die ook past bij hun bedrijfscultuur. Met Infor CloudSuite Food & Beverage hebben ze voor beide een match gevonden.’