Grote voorraad biedt staalbedrijf concurrentievoordeel

Waar andere bedrijven in de sector in crisistijd voorraden afbouwen, houdt de Stigterstaal Groep in zijn grote magazijnen in Gorinchem voor een breed assortiment juist bewust grote voorraden aan. Dat biedt concurrentievoordelen, want snel leveren is belangrijk, zeker in deze tijd. Dat schrijft het FD op 21 augustus 2012.

Waar bedrijven vóór de crisis soms lang moesten wachten op leveringen, willen afnemers nu meteen voorzien worden. ‘Wij denken niet in termen van omloopsnelheid’, zegt Lex Smaal, commercieel directeur van de staalbedrijven Stigterstaal en Impexstaal. ‘Voor ons is het geen probleem dat we bepaalde staalsoorten een aantal jaren in voorraad hebben. Juist niet. Vooral scheepswerven bestellen vaak op het laatste moment. Als we vandaag een bestelling krijgen, kunnen we morgen vaak al leveren.’ Hier klinkt de filosofie door van Smaal senior, wiens motto was: ‘Beter je geld in staal dan op de bank.’

Impexstaal en Stigterstaal, op steenworp afstand gevestigd van scheepsbouwer Damen Shipyards, kopen hun staalproducten wereldwijd in. Ook kopen ze in op de internationale spotmarkt en bij staalondernemingen in Azië, Oekraïne en Griekenland.