Grote terugroepactie Volkswagen en Porsche

Volkswagen roept wereldwijd 800.000 auto’s van de types Touareg en Porsche Cayenne terug voor een controle. In ons land gaat het om ongeveer 700 Touaregs en ruim 3700 Porsches, meldt het ANP op 24 maart 2016.

De ongeveer 410.000 Cayennes en circa 390.000 Touaregs die wereldwijd worden teruggehaald, hebben mogelijk problemen met een losse borgring bij de pedalen. Het euvel werd ontdekt tijdens interne onderzoeken. De controle van de auto’s duurt volgens een woordvoerder van Volkswagen- en Porsche-importeur Pon ongeveer een half uur. Eigenaren krijgen per brief een oproep van hun garage.

Ook terugroep Passat

Een dag eerder maakte het toch al door het dieselschandaal geplaagde Volkswagen bekend 177.000 personenauto’s van het type Passat terug naar de garage te roepen. Door een niet goed aangesloten stekker zou de motor kunnen uitvallen. Het gaat om auto’s uit de bouwjaren 2014 en 2015. Hoeveel er daarvan in welk land zijn verkocht, is nog onduidelijk. Er zijn geen ongevallen bekend die aan het mankement worden toegeschreven.

Voor de Volkswagen-affaire rond het gesjoemel met dieselmotoren moeten wereldwijd miljoenen auto’s terug naar de garage.