Informatiebehoefte supply chain professionals

informatiebehoefte

Het delen van kennis onder collega’s is een belangrijk onderdeel voor zogenaamde high-performance teams. Ook onder supply chain professionals in Nederland is de behoefte aan praktische informatie en het delen ervan groot. Dat blijkt uit een recent onderzoek van Supply Chain Media voor de jaarplanning van de SCM Professionals Club.

Om (potentiële) leden van de SCM Professionals Club optimaal van dienst te kunnen zijn, heeft Supply Chain Media onderzocht wat de behoeften en ervaringen van de doelgroep zijn. Business Analytics, innovatie en duurzaamheid scoren het hoogst onder de algemene business topics. De professionals hebben de grootste behoefte aan kennis over supply chain-strategie, netwerkontwerp en leverancierssamenwerking. Machine learning, Internet of Things plus blockchain en robotisering zijn de belangrijkste onderwerpen voor de professionals.

Met deze input kan de Professionals Club de juiste onderwerpen voor de te organiseren workshops selecteren, en inventariseren welke leden een ander aan praktische informatie kunnen helpen. De inventarisatie van behoefte en ervaringen van supply chain professionals (in productie, groothandel en retail) maakt actieve matching van vakgenoten één-op-één mogelijk.

SCM Professionals Club

Geïnteresseerde supply chain managers/directeuren, in vaste dienst bij een productiebedrijf, groothandel of retailer, kunnen zich als lid of introducé van de SCM Professionals Club aanmelden door een mail te sturen naar: nicole.messink@supplychainmedia.nl. Leden van de SCM Professionals Club hebben sowieso toegang tot bedrijfsbezoeken en workshops.