Grote capaciteitsuitbreiding UPS in Utrecht

UPS

UPS heeft in Utrecht een nieuw, 12.000 vierkante meter tellend sorteer- en distributiecentrum in gebruik genomen. Het centrum kan tot 6800 pakketten per uur verwerken – een toename van 225 procent ten opzichte van de vorige locatie – en is daarmee nu het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland. Met het betrekken van de nieuwe locatie is een bedrag van 16 miljoen euro gemoeid.

‘We zien een groeiende vraag naar onze diensten van klanten in het hart van Nederland, met name in de detailhandel- en B2C-segmenten’, meldt Tim Helsen, country manager UPS Nederland. Het vergroten van de capaciteit in Utrecht komt volgens hem als antwoord op die vraag.

Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek heeft Utrecht ook de op één na snelst groeiende stedelijke economie van Nederland. De stad realiseerde in 2016 een economische groei van 2,4 procent, voornamelijk als gevolg van een toestroom aan detail- en groothandels-bedrijven, verklaart UPS de keuze voor Utrecht.

Het nieuwe UPS-pand is gevestigd op bedrijventerrein Lage Weide, langs de A2. Het is geen nieuwbouw, maar de locatie werd wel volledig nieuw ingericht. In het pand werken meer dan 240 mensen en het bedrijf verwacht het komende jaar hier nog extra banen aan toe te voegen. Ook biedt de nieuwe vestiging ruimte voor ruim 120 bestelwagens, een verdubbeling ten opzichte van de vorige UPS-locatie in Utrecht.

Groei van logistiek netwerk in Europa

De nieuwe UPS-vestiging in Utrecht maakt deel uit van een meerjarig investeringsplan – kosten: 2 miljard dollar – om het logistieke netwerk van UPS in Europa te laten groeien. Hierdoor worden bedrijven en economieën met elkaar verbonden via internationale handel. Eind 2017 kondigde UPS ook al een nieuw sorteer- en bezorgcentrum voor pakketten in Eindhoven aan, dat met 130 miljoen euro de grootste investering in UPS’ meer dan dertigjarige geschiedenis in Nederland was.

UPS is al sinds 1985 actief in Nederland en beschikt op dit moment over negentien locaties in het hele land. Naast de kleine pakketcentra heeft UPS ook locaties voor contractlogistiek, waaronder 66.000 vierkante meter aan magazijnen voor healthcare-logistiek in Venlo en Roermond. Deze locaties bieden klanten verschillende diensten, waaronder temperatuurbeheersing, een geformaliseerd kwaliteitsmanagementsysteem en een compliance-programma.