Grootste dc van Zuid-Nederland komt in Roosendaal

In Roosendaal wordt het grootste distributiecentrum van Zuid-Nederland ontwikkeld. Logistics Capital Partners, een logistiek bedrijf op het gebied van vastgoed, projectontwikkeling en asset management in Europa, heeft daartoe in een joint venture met het Duitse vastgoedbedrijf Dietz AG een bedrijven-terrein van 21 hectare aangekocht.

De aangekochte locatie is het bedrijventerrein Majoppeveld-Noord, waar tot eind 2015 een gloeilampenfabriek van Philips was gevestigd. Het terrein is inmiddels deels gesaneerd en wordt eind 2016 schoon opgeleverd, zodat het kan worden herontwikkeld voor grootschalige logistieke dienstverlening.

In Nederland ontwikkelt Logistics Capital Partners momenteel ook het 56.000 vierkante meter grote distributiecentrum voor Primark, eveneens in Roosendaal, op bedrijventerrein Borchwerf II.

‘Strategische locatie’

Volgens Kristof Verstraeten, managing director van Logistics Capital Partners, biedt het terrein in Roosendaal ‘belangrijke kansen en mogelijkheden voor ambitieuze logistieke eindgebruikers om zich op deze strategische locatie in de Europese Unie te vestigen’.

Het voormalige Philips-fabrieksterrein in Roosendaal is een van de weinige locaties in Nederland met ruimte voor een warehouse van zo’n 100.000 vierkante meter. Het bedrijventerrein is gevestigd aan de snelweg A58, de belangrijkste zuidelijke transportas in Nederland.