Groeneveld Groep verbetert transparantie wereldwijd

Groeneveld Groep, leverancier van automatische vetsmeer-, oliemanagement- en veiligheidssystemen, alsmede van ICT-oplossingen voor de transportbranche, rondde onlangs de implementatie van Infor LN Automotive op de productielocatie in Italië succesvol af. ‘Om onze productie en logistieke processen te optimaliseren was de migratie van Baan IV naar een nieuwere versie van een ERP-systeem niet voldoende’, zegt Sjaak van Boxtel, CFO van Groeneveld Groep  in een persbericht van 28 juli 2014.

Groeneveld Groep is in 43 jaar uitgegroeid tot een mondiaal opererende onderneming met meer dan dertig eigen vestigingen in 22 landen, een productiebedrijf in Italië en diverse logistieke hubs op verschillende continenten. De onderneming levert zijn producten zowel voor de na-markt als voor eerste montage door toonaangevende producenten van trucks en trailers, bussen en grondverzet- en bouwmachines. Om te blijven voldoen aan de complexe eisen van de OEM’s en optimaal in te kunnen blijven spelen op de wensen van eigen vestigingen, vereist Groeneveld een gestandaardiseerde ERP-oplossing die snelheid, flexibiliteit en transparantie biedt.

Groeneveld - vetsmeerIn Infor LN Automotive heeft de leverancier die oplossing gevonden. Infor LN Automotive helpt Groeneveld de transparantie te vergroten en de wereldwijde logistieke zichtbaarheid te verbeteren. ‘Infor Automotive adresseert niet alleen onze behoeften op dit moment, maar ook die van de toekomst en ondersteunt ons in het realiseren van onze groeiplannen. Daarnaast is de gebruikservaring zienderogen toegenomen. De software van Infor is qua look en feel vergelijkbaar met die van consumentensoftware en biedt diverse sociale interactiemogelijkheden’, aldus Van Boxtel.

De branchespecifieke software van Infor is dankzij Infor Intelligent Open Network  gemakkelijk te integreren met applicaties van derden. Met Infor Automotive Exchange, een strategische automotive-oplossing van Infor, profiteert Groeneveld van de geautomatiseerde uitwisseling van informatie met haar OEM-klanten, zonder aanpassingen. Dankzij Infor Dynamic Enterprise Performance Management, een geïntegreerde suite van financiële performance management applicaties en analyse en compliance tools, kan de leverancier te allen tijde vertrouwen op real-time inzicht en accurate en eenduidige gegevens.

De uitrol van Infor LN Automotive zal voortgezet worden bij de meer dan 25 andere vestigingen verspreid over meer dan 20 landen