Groeiplannen nopen 3D-printerfabriek tot verhuizing

3D-printerfabriek

Additive Industries, producent van geavanceerde automatische 3D-metaalprinters voor de industrie, neemt haar intrek in een fabriekspand op Strijp T in Eindhoven. Zowel het hoofdkantoor als de ontwikkelactiviteiten, assemblage van machines en testfaciliteit van het bedrijf zijn straks bij elkaar gehuisvest in een voormalig Philips-pand. De assemblage vindt nu nog plaats in de fabriek van toeleverancier NTS Group.

De vorig jaar gepresenteerde ambitie om Additive Industries de komende jaren te laten groeien tot een bedrijf in de top-3 op de markt van industriële 3D-metaalprint ligt ten grondslag aan de verhuizing. Het bedrijf hoopt op die manier het in aantal snel toenemende team, met inmiddels circa 60 werk-nemers, voldoende ruimte te kunnen bieden voor verdere uitbreiding. Het totale oppervlak in het oude Philips-pand bedraagt een kleine 4000 vierkante meter, circa zeven keer de huidige ruimte.

Vestigingen in Californië en Singapore

Vorig jaar werd al een vestiging van Additive Industries in Californië aangekondigd; in februari van dit jaar werd besloten tot de realisatie van net zo’n vestiging in Singapore. In beide vestigingen plaatst Additive Industries een metaalprinter waarop bedrijven praktijkproeven mogen uitvoeren. Ook is de 3D-printerfabriek gestart met het opzetten van een internationaal verkoopnetwerk. Tot op heden verkocht Additive Industries zo’n vijftien machines van circa 1,8 miljoen euro per stuk.

Bron: Eindhovens Dagblad