Groeiende export leidt tot meer supply chain vacatures

De economische groei is nu ook zichtbaar in de maakindustrie. Het aantal vacatures binnen supply chain en logistiek nam eveneens sterk toe. Dat blijkt uit de laatste Robert Walters European Job Index. Geconcludeerd wordt dat de vraag naar professionals in alle sectoren van de Nederlandse markt toeneemt.

In de productiesector waren er 23 procent meer personeelsadvertenties jaar-op-jaar en was er een stijging van 12 procent vergeleken met voorgaand kwartaal, meldt de Robert Walters European Job Index. Het aantal vacatures binnen supply chain en logistiek groeide zelfs met 47 procent jaar-op-jaar en met 25 procent dit kwartaal; een trend die toe te schrijven is aan de groeiende internationale export.

Vacatures door uitbreiding organisaties

Opvallend is dat er steeds meer vacatures ontstaan omdat organisaties uitbreiden, waar in voorgaande kwartalen met name sprake was van vervanging van personeel binnen bestaande functies. Er is zelfs zo’n grote vraag naar talent dat er een tekort aan kandidaten dreigt. Bedrijven richten zich dan ook steeds meer op het behouden van medewerkers, naast het aantrekken van extra mensen.

Rob Vermaak, managing director van Robert Walters Benelux: ‘Zoals verwacht is het vertrouwen van bedrijven en kandidaten verder toegenomen, maar de toename in vacatures vanwege het opschalen van organisaties is een duidelijke verandering ten opzichte van eerdere maanden. We verwachten dat deze positieve trend in het laatste kwartaal zal doorzetten en dat de vacaturevolumes hoog zullen blijven.’