Goede voornemens in supply chain

Goede voornemens in supply chain

De populariteit van supply chain management is de afgelopen jaren enorm toegenomen. Bekende supply chain-trendwatchers als Martijn Lofvers en Jack van der Veen hebben hier in hoge mate aan bijgedragen. En wetenschappers spreken tegenwoordig niet meer van een supply chain-hype maar van een supply chain-trend (Lünendonk, 2017).

Je kunt ook geen congres of masterclass over supply chain management meer organiseren of de deelnemers staan – letterlijk – in de rij. Zo kwamen er tijdens de ‘Mini Supply Chain MBA in three days’, die BLMC Supply Chain Optimization en Solventure recent tijdens de beurs ICT & Logistiek gaven, in drie dagen tijd ruim 600 professionals langs.

Koudwatervrees

De interesse in supply chain management wordt in de praktijk echter maar mondjesmaat omgezet in echt supply chain-denken en -handelen. Supply chain-professionals zijn net mensen. Net als ieder ander hebben ze last van koudwater-vrees. De mens heeft van nature een grote behoefte aan stabiliteit en veiligheid. Ondanks dat we wéten dat we het beter anders zouden kunnen doen en ondanks al onze goede voornemens houden we vast aan oude gewoontes.

Nationale Supply Chain Monitor

En toch is de eerste stap op weg naar verandering gauw gezet. Start vandaag met supply chain-denken en -doen en vul de Nationale Supply Chain Monitor in. U krijgt dan direct inzicht in hoe uw organisatie ervoor staat. Kunt u daarna altijd nog bepalen wat u met de resultaten doet. Alles bij het oude laten, of toch voorzichtig wat supply chain-stapjes zetten? Misschien wel als een van uw goede voornemens voor volgend jaar?

Michel van Buren, BLMC Supply Chain Optimization

Vul de Nationale Supply Chain Monitor 2017 in.