Goede omzetcijfers transportsector

De transportsector laat in het tweede kwartaal van 2014 een groei zien van 2 procent. Dat blijkt uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De Nederlandse economie groeide in het tweede kwartaal, vooral door aantrekkende export. Zowel de uitvoer van het Nederlands product als de wederuitvoer nam toe.

De exportgroei is goed nieuws voor de transportsector. Ook andere cijfers van het CBS tonen dat de vraag naar transport over land, water en door de lucht stabiel blijft of is toegenomen. Bij bijna alle onderliggende bedrijfstakken in de transportsector steeg de omzet.

De grootste omzetstijging realiseerden de post- en koeriersbedrijven. Hier steeg de omzet met 5 procent. Het vervoer over land steeg met 3 procent. Vervoer over water steeg met 1 procent, terwijl in de luchtvaart nauwelijks groei waarneembaar was. Het aantal faillissementen in de sector heeft zich gestabiliseerd.

De verwachtingen van de dienstverleners in transport zijn behoorlijk hooggespannen over het derde kwartaal van 2014. De koeriersbranche maakte met 8 procent de grootste groeistuip door.