Gezocht: supply chain-talenten onder de dertig voor Top 26 Supply Chain Magazine

supply chain-talenten

Voor het vierde opeenvolgende jaar start Supply Chain Magazine in samenwerking met detacheringsbureau DPA Professionals de samenstelling van een overzicht van supply chain-talenten onder de dertig jaar. Supply chain managers en -directeuren in industrie, groothandel en retail kunnen een talent binnen hun bedrijf aandragen. Met de publicatie van de uiteindelijke Top 26 van talenten in december presenteert Supply Chain Magazine de toekomstige supply chain-directeuren in de Nederlandse handel en industrie.

De aangedragen talenten zullen een uitgebreide vragenlijst van Supply Chain Magazine en DPA Professionals ontvangen om in te vullen en met hun cv op te sturen. De vragenlijst richt zich op de competenties van de talenten, variërend van hun sterke punten tot deskundigheid die nog verder ontwikkeld dient te worden. Ook geven de antwoorden van de talenten inzicht in waar zij energie uit putten, hobby’s bijvoorbeeld, en wat hen motivatie verschaft.

Voor het ontwikkelen van talenten is het essentieel dat zij niet alleen beschikken over de benodigde kwaliteiten, maar ook de juiste carrièremogelijkheden van de werkgever krijgen en daarnaast ook zelf creativiteit en nieuwe energie naar het werk brengen.

Kenmerken van een talent

Veel bedrijven in uiteenlopende types supply chain zijn op zoek naar nieuwe werknemers en vooral ook talenten. Ze kunnen natuurlijk deze talenten proberen te werven, maar beter is het nog de talenten onder de huidige werknemers te ontdekken en deze verder te ontwikkelen.

Uit verschillende wetenschappelijke onderzoeken blijken de drie kenmerken van een talent engagement, aspiratie en vaardigheden te zijn. Engagement laat zich herkennen doordat een werknemer duidelijk de waarden van het bedrijf reflecteert. Ook neemt hij of zij verantwoordelijkheden op zich. Een talent is bovendien zeer communicatief en weet beslissers binnen het bedrijf te beïnvloeden.

Een werknemer toont aspiratie door zijn of haar eigen mening te uiten, bijvoorbeeld door blogs te schrijven en presentaties te geven. Een talent is breed bekend in het bedrijf, ook buiten de eigen afdeling, en heeft duidelijk ambities geuit aan de leidinggevende en veelal ook bij Personeelszaken. Een laatste essentieel aspect van aspiratie is het hebben van aanpassingsvermogen bij de vele veranderingen die bedrijven tegenwoordig doorlopen.

Het derde kenmerk van een talent omvat de vaardigheden. Voor een supply chain-talent betekent dit specifiek dat hij of zij cross-functionele samenwerking opzoekt. Een talent bouwt daarnaast heel actief aan relaties met klanten en leveranciers. En ten slotte neemt deze talentvolle medewerker data-gedreven beslissingen.

Supply chain-talenten voordragen

Supply chain managers en -directeuren kunnen hun talenten van maximaal dertig jaar oud uiterlijk voordragen op vrijdag 7 oktober 2022. Hiervoor kunnen ze eenvoudig de naam, geboortedatum, functie en e-mailadres van het talent mailen naar:

Martijn Lofvers, hoofdredacteur van Supply Chain Magazine, martijn.lofvers@supplychainmedia.nl. Supply Chain Magazine en DPA Professionals zullen dit talent vervolgens benaderen om hem of haar te screenen voor een plek in de Top 26 in het magazine.