Genomineerden Supply Chain Professional 2015 bekend

logo Supply Chain ProfessionalDe genomineerden in de strijd om de verkiezing van Supply Chain Professional van het jaar 2015 zijn bekend. Na uitvoerig beraad hakte de vakjury onder leiding van professor Jack van der Veen van Nyenrode Business Universiteit de knoop door wie er doorgaan naar de finale in Rotterdam op 10 juni 2015: Edgar Beers (Vanderlande), Edith van Erp-Slot (Mars) en Peter Meyer (Brezan Automaterialen) zullen de strijd om de felbegeerde titel met elkaar gaan.

Finalisten Supply Chain Professional 2015

Edgar Beers (Vanderlande)

Edgar Beers (Vanderlande)

Edith van Erp-Slot

Edith van Erp-Slot (Mars)

Peter Meyer

Peter Meyer (Brezan Automaterialen)

Bij het maken van de keuze heeft de vakjury nadrukkelijk gekeken naar de self-assessment die de kandidaten met de Roos van Leary hebben gedaan. Dit interactiemodel maakt onderscheid tussen acht verschillende types. De ‘bepaler’ zet bijvoorbeeld graag de lijnen uit, de ‘stille’ trekt zich terug uit de communicatie. De ‘leider’ komt graag met nieuwe voorstellen, de ‘volger’ vindt deze allemaal uitstekend. Iedere manager moet soms een bepaler zijn, daarmee is niets mis.

Volgens Bert van Dijk, trainer/opleider Leary Academy, die betrokken was bij de assessment, is het probleem dat elk type kan doorschieten in zijn gedrag. ‘De bepaler wordt dan een dictator, terwijl de stille zich onttrekt van elke verantwoordelijkheid. De leider lanceert het ene voorstel na het andere, de volger reageert slaafs en is overal voor te porren’, stelt Van Dijk. Hij spreekt over ‘lastige types’.

Naast het juryoordeel waren de peer votes die de kandidaten kregen tijdens de voorverkiezing in Scherpenzeel op 18 april 2015 een belangrijk onderdeel in de afweging. De uitslag hiervan telde even zwaar als het oordeel van de vakjury.

Bedrijfsbezoek Wärtsilä

De finale van de verkiezing is op 10 juni 2015, wederom op de Spido-boot die rond Rotterdam vaart. Tijdens de finaledag van de verkiezing van de Supply Chain Professional 2015 op 10 juni 2015 stopt de Spidoboot voor een kort bezoek aan Wärtsilä, specialist in de productie en service van scheepsmotoren en scheepsvoortstuwingssystemen en leverancier van gas- en oliegestookte turnkey energiecentrales.