Genomineerden Logistica Award bekend

Pack Tools 2.0, PrimeVision, Ravas Europe en WeNova zijn genomineerd voor de Logistica Award 2017. Een vakjury onder leiding van prof. dr. ir. René de Koster maakte de afgelopen maanden een keuze uit de diverse innovatieve inzendingen. Dat leidde tot vier nominaties. ‘Heel uiteenlopende oplossingen, maar stuk voor stuk zeer toepasbaar in de dagelijkse logistieke praktijk’, aldus de juryvoorzitter.

Pack Tools overtuigde de jury met de inzending van de Wrapplicator. Een handige tool voor hand wrapping, die ervoor zorgt dat de gebruiker op ergonomische, veilige en efficiënte wijze lading stabiel en veilig kan verpakken.

PrimeVision introduceerde het concept self-organizing logistics. Daarbij wordt gebruik gemaakt van mobiele robots die autonoom pakketten of rolcontainers sorteren.

De inzending van Ravas is de SafeLoad; een product dat een grote bijdrage levert aan veilig werken met heftrucks en lading. Toepasbaar op iedere heftruck geeft het display direct informatie over het gewicht van de lading en de stabiliteit.

WeNova tenslotte is de bedenker van de intelligente koppelschotel Fifth Weel. Deze is te gebruiken voor iedere truck of oplegger en voorkomt afvallen van de trailer. Ook biedt de koppelschotel een oplossing voor de dode hoek en bijvoorbeeld meesturen, zodat er veilig gewerkt kan worden zonder dat er hoge kosten mee gemoeid zijn.

Innovatiekracht binnen logistiek

De jury toont zich enthousiast over de innovatiekracht binnen het logistieke vakgebied. De inschrijvingen lopen uiteen van innovatieve verbeteringen aan bestaande systemen tot concrete oplossingen met een hoge graad van directe toepasbaarheid voor logistieke problemen binnen het eigen bedrijfsproces.

De inzendingen werden beoordeeld aan de hand van een aantal beoordelingscriteria: de toepassingswaarde, de mate van innovatie, het economisch belang, de kosteneffectiviteit en de creativiteit. Het idee achter de inzending moet bovendien een Nederlandse inbreng hebben.

Stemmen op genomineerden

Het blijft overigens nog even spannend voor de genomineerden, want pas op 28 november, tijdens de opening van de beurs Logistica 2017, wordt bekendgemaakt wie de prestigieuze Logistica Award in ontvangst mag nemen. Er kan inmiddels online gestemd worden op de genomineerden via www.logistica-online.nl.