Het geheim van Max Verstappen

Ook ik zag afgelopen november de legendarische race van Max Verstappen in Brazilië. Een geweldige overwinning van een ‘nieuwkomer’ in de Formule 1. Max is in staat de gevestigde orde aan te vallen, in te spelen op veranderende omstandigheden en snel te schakelen. Wat is het geheim achter het succes van Max Verstappen? Is het zijn supersnelle Red Bull RB12 Formule 1-auto? Is het zijn team van technici dat binnen een paar seconden zijn banden kan verwisselen?

Nee, het is het talent, de durf en het vakmanschap van Max zelf dat het verschil maakt. Iets soortgelijks zie ik bij onze klanten. Voor het aansturen van hun voorraden hebben ze de meest geavanceerde supply chain-software tot hun beschikking. Onze consultants staan voor ze klaar om bij te staan bij de inrichting, de parametersetting en allerlei technische zaken. Toch zie je dat bij twee soortgelijke bedrijven die dezelfde software gebruiken de één toch beter presteert dan de andere. Waar zit ‘m dat toch in?

Ook in het bedrijfsleven zijn het de mensen die het echte verschil maken. Om de juiste beslissingen te nemen, moet je weten hoe onze software werkt en uiteraard verstand hebben van ons vakgebied: voorraadoptimalisatie. Als de mensen dan ook nog eens de drive, kennis, durf en de passie hebben om hun bedrijf echt te laten excelleren, dan krijg je pas echt de topresultaten.

Om onze klanten te laten outperformen hebben ze de beste ‘auto’ (lees Slim4) nodig. Tevens zetten wij ook vol in op talentontwikkeling en het opleiden van de beste ‘rijders’ (lees planners/voorraadspecialisten). Binnen onze Academy bieden we trainingen, masterclasses en games aan om klanten zoveel mogelijk grip te laten krijgen op de materie. En om ze bovendien enthousiast te maken voor het vak en ze boven zichzelf te laten uitstijgen.

Als u en ik nu in de Red Bull-auto van Max Verstappen zouden zitten, zouden we deze niet eens aan de praat krijgen en anders meteen uit de bocht vliegen. Met de juiste persoon met het juiste talent, durf, de juiste tool en de juiste opleidingen daarentegen kom je tot superprestaties.

Michel Winter is Business Manager Slimstock Nederland