Future Facts Survey checkt nut voorspellingen

Future Facts Survey

Supply Chain Media gaat de toegevoegde waarde van voorspellingen analyseren middels een eigen Future Facts Survey. Met de wisseling van het jaar deden velen een poging om 2020 en de jaren daarop te voorspellen. De prognoses kunnen gaan over een heel scala aan onderwerpen. De politiek bijvoorbeeld maakt er gebruik van om goed beleid te kunnen voeren, maar ook in het bedrijfsleven kom je vaak voorspellingen tegen.

Bedrijven zoals Gartner en Forrester wagen zich aan voorspellingen over de supply chain. Supply Chain Media is de wereld van de supply chain-voorspellingen ingedoken en kwam meer dan tien partijen tegen die denken een goed idee te hebben over de toekomst van supply chains.

Sommige van deze voorspellingen blijven generiek en beschrijven alleen een verwachte ontwikkeling in de markt. Denk bijvoorbeeld aan het vermoeden dat bedrijven blockchain meer of juist minder gaan gebruiken. Andere zijn erg specifiek en noemen nauwkeurige getallen en percentages.

Zo voorspelde International Data Cooperation (IDC) eind 2019 het volgende: ‘In 2023 zal 25 procent van de fabrikanten van oorspronkelijke producten (OEMs) – om de druk op de service supply chain te verlagen – blockchain gebruiken om aan onderdelen te komen, de accuracy van bruikbare onderdelen met 60 procent te verbeteren en de kosten met 45 procent te verlagen.’ Ieder van de ‘voorspellingsbedrijven’ die Supply Chain Media tegenkwam, heeft dus zo zijn eigen manier van omgaan met voorspellingen.

Future Facts Survey

Supply Chain Media vraagt zich af wat mensen van dergelijke voorspellingen vinden. Wat is bijvoorbeeld de perfecte balans in nauwkeurigheid om relevant te zijn? Ook probeert Supply Chain Media een goed beeld te krijgen van wat bedrijven doen met voorspellingen. Dat kan helemaal niets zijn, maar misschien gebruiken zij deze wel als benchmarking of bij het bepalen van de strategie voor komend jaar.

Om deze vragen te beantwoorden, introduceert Supply Chain Media een korte survey waarin naar de mening van de lezers wordt gevraagd. Geïnteresseerd? Volg dan deze link en laat weten hoe jij denkt over voorspellingen in de supply chain. Verwacht een update waarin de resultaten besproken worden zodra de survey sluit!