FrieslandCampina winnaar Fresh Connection 2014

Voor de tweede keer in drie jaar tijd heeft een team van FrieslandCampina de Nederlandse finale van The Fresh Connection gewonnen. Met het behalen van de overwinning in de Nederlandse finale heeft het team zich verzekerd van een plek in de wereldfinale in Dubai op 19 september 2014. FrieslandCampina zal dan onder meer strijden tegen Fuji-Xerox uit Australië, AkzoNobel uit het Verenigd Koninkrijk en DuPont uit India.

 

Na een spannende competitie over zes rondes hadden tien teams zich gekwalificeerd voor de Nederlandse finale op 19 juni 2014 in de Apenheul. Een team van Mars behaalde de tweede plaats en een team van Bavaria eindigde als derde. Daarmee gingen ze niet door naar de wereldfinale in Dubai en verspeelden ze hun kans op de ultieme prijs: een Supply Chain Executive training aan MIT in Boston.

Keuzes maken

The Fresh Connection Global Challenge is ontworpen als een jaarlijkse wedstrijd tussen bedrijfsteams van vier personen, die samenwerken om de beste strategische en tactische keuzes te maken voor de waardeketen van de virtuele onderneming The Fresh Connection met als doel deze te redden van de financiële ondergang. Het thema voor 2014 was segmentatie van de supply chain strategie en optimalisatie van de logistieke footprint.

>> Bekijk hier de foto’s