Foto-app voor visibility

foto-app

De CargoSnap-app documenteert aan de hand van foto’s, video’s of gescande papieren een lading. Daarmee creëert het bedrijf echte visibility in de supply chain. CargoSnap is nu ook te integreren met bestaande Warehouse Management Systemen (WMS) en Transport Management Systemen (TMS). Zo is CargoSnap de nieuwe standaard-interface in het WMS en TMS van de logistieke software van Softpak.

CargoSnap is zo’n twee jaar geleden ontstaan vanuit de behoefte en de frustratie in de markt dat er geen applicatie was die het mogelijk maakt om foto’s toe te voegen aan een dossier. Marcel Merkx, eigenaar van CargoSnap, zag het gat in de markt. ‘Ik vond het wel zo’n relevant probleem, want iedereen maakt foto’s. Mensen sturen elkaar foto’s van katten en honden, waarom dan niet van een lading?’

Veel bedrijven maakten al foto’s van ladingen, alleen werden deze niet op een slimme en handige manier samengevoegd in een dossier. De CargoSnap-app die Merkx ontwikkelde doet dat wél en is daarnaast te koppelen met een WMS en TMS. Met CargoSnap kan informatie over de staat van een lading worden gegenereerd. Via de app kan er op CargoSnap’s cloudplatform een visueel digitaal dossier worden opgebouwd van de lading.

Naast dat de app inspeelt op een directe behoefte in de markt, is hij toegankelijk. Klanten kunnen de app met hun bestaande software integreren en ook de heftruckchauffeur moet ermee overweg kunnen. ‘Met de app kun je op één scherm met een paar klikken een foto maken of een containercode scannen waardoor het eenvoudig wordt om een digitaal dossier op te bouwen’, aldus de eigenaar van de start-up en deelnemer aan de eerste Europese start-up contest, georganiseerd door Supply Chain Media.

Risicomanagement

Gebruikers van de app zitten momenteel al binnen de doelgroepen verladers (opdrachtgevers voor logistieke diensten), logistieke dienstverleners en surveyors. Zij zetten de app in als tool voor risicomanagement. Een lading kan namelijk beschadigd raken in de keten. Voor een verlader is het dan bijvoorbeeld waardevol om te kunnen bewijzen wat de staat was van de cargo toen deze de supply chain inging. Merkx: ‘De app is een selfservice survey-oplossing, mensen kunnen zelf een rapport maken als er schade is.’

www.cargosnap.com