Foodretailer Coop stapt over op SAP Hana

CoopDe continue groei van Coop vraagt om steeds betere automatiseringssystemen. De supermarktorganisatie meldt nu, naar eigen zeggen als eerste Nederlandse foodretailer, te zijn overgestapt op SAP Hana.

Het bestaande SAP ECC-systeem werd succesvol gemigreerd naar de nieuwe SAP Hana-technologie. Eerder gebeurde dit al met SAP F&R (Forecasting en Replenishment). Het SAP Hana-platform biedt Coop niet alleen een snellere performance, de supermarkt-organisatie legt hiermee ook ‘een nieuw technologisch fundament en een solide basis voor verdere innovaties’, aldus Coop in een persbericht.

Deze investering in een uniforme automatiseringsbasis stelt Coop in staat sneller te opereren, zowel in de supply chain als in de winkels én naar haar klanten toe, meldt financieel directeur Herco Boer in het bericht. ‘Met deze snellere databasetechnologie krijgen we bovendien realtime-informatie om de prestaties te optimaliseren. We zijn én blijven op dit gebied bewust koploper in foodretail Nederland.’

Inzicht in winkelvoorraden

De implementatie van SAP CAR (Customer Activity Repository) staat op de agenda voor de tweede helft van 2016. Hiermee wordt voorzien in de groeiende behoefte aan realtime-sturingsinformatie omtrent voorraad en verkoop. De Coop-winkels hebben met de nieuwe functionaliteiten onder meer op ieder gewenst moment inzicht in de winkelvoorraden en actuele verkoopgegevens van artikelen.