Flinke groei voor Cycloon in post- én pakketmarkt

Cycloon

In een tijd waarin de postmarkt een aanhoudende krimp vertoont met een jaarlijkse daling van het aantal verstuurde poststukken, heeft Cycloon juist groei weten te realiseren. De duurzame en sociale bezorgexpertvorig jaar overgenomen door Bol – deed het daarnaast ook uitstekend in de pakketmarkt.

In 2023 hebben de bezorgers van Cycloon 3 procent meer poststukken bezorgd dan in 2022, wat resulteerde in een totaal van ruim 18,2 miljoen stuks bezorgde post.

Bij Cycloon werken inmiddels ruim 520 postbezorgers met een (voormalige) afstand tot de arbeidsmarkt. Het bedrijf – dat in 2016 ook het initiatief nam voor een landelijk fietskoeriersplatform – heeft daarnaast ook nog eens bijna 500 fietskoeriers in dienst.

61 procent meer pakketten bezorgd

Parallel aan de groei in de postmarkt, laat Cycloon ook uitstekende cijfers zien in de uitdagende pakketmarkt. Het aantal bezorgde pakketten steeg in 2023 met meer dan 61 procent, naar een totaal van ruim 4,1 miljoen pakketten.

‘We zijn trots dat we in deze uitdagende markten blijven groeien. Deze resultaten bevestigen dat het anders kan, door anders te denken en door het gewoon te doen’, meldt ’, aldus Rob Brakenhoff, algemeen directeur bij Cycloon.

‘Daarnaast laten deze cijfers zien dat webshops, bedrijven, overheden en andere instellingen het belang van duurzaam en sociaal ondernemen inzien. Samen met hen maken we al ruim twintig jaar het verschil – en dat blijven we doen’, aldus Brakenhoff.