Finalisten Interim Challenge 2017 bekend

De finalisten van de Interim Challenge 2017 zijn bekend. Op 10 januari strijden Niek Bloemendaal, Kjeld Bontenbal, Klaas Brandse en Hans van de Sande om de titel Supply Chain Interim Manager 2017. ‘Persoonlijk-heid is daarbij net zo belangrijk als vakkennis,’ aldus directeur Michel van Buren van BLMC, dat de Interim Challenge organiseert.

Hoe weet je of een interim-manager echt goed is in zijn vak? Of hij niet alleen kennis en ervaring heeft, maar ook de competentie om mensen mee te nemen in een grote verandering? BLMC schreef hiervoor de Interim Challenge 2017 uit. De deelnemers werkten een complexe case uit rondom het fictieve bedrijf Lion Textiles Group. De interim-managers die dat het beste deden, werden eerder deze maand onderworpen aan een kritisch interview. Voor Niek Bloemendaal, Kjeld Bontenbal, Klaas Brandse en Hans van de Sande resulteerde dit in een finaleplaats.

De kandidaten

Niek Bloemendaal is een senior supply chain en logistiek professional die kan bogen op meer dan twintig jaar ervaring. De kracht van Kjeld Bontenbal ligt in het feit dat hij snel in staat is complexe uitdagingen te doorgronden en zo vanaf de eerste dag kan bouwen aan het eindresultaat. Klaas Brandse heeft meer dan 25 jaar ervaring met het verbeteren van bedrijfsprocessen en bedrijfsprestaties. Hans van de Sande tenslotte is een interim supply chain professional die samen met de organisatie de lijnen uitzet en de afgesproken doelstellingen weet om te zetten in resultaten.

‘Naast vakkennis, ervaring en inzicht is het belangrijk dat een interim-manager ook in staat is de aanbevolen verandering voor elkaar te krijgen’, aldus Michel van Buren. ‘Daar hebben we in de gesprekken op gelet. Een goede interim-manager kan een groep mobiliseren en tempo maken, maar neemt ook de tijd om te praten met mensen die niet mee kunnen of willen. Met alleen macht of kennis red je dat niet; er is empathie voor nodig, en tegelijkertijd afstand. Een verandermanager zal altijd het geheel blijven overzien en zich inzetten voor de beste oplossing. Deze finalisten hebben dat in zich.’

Finale

Tijdens de finale op dinsdag 10 januari zal een deskundige jury onder leiding van prof. dr. Robert Jan Blomme bepalen wie zich ‘Supply Chain Interim Manager 2017’ mag noemen. De finale vindt plaats tijdens het directiecongres ‘Survival of the Fittest: Succes ontleed’, in de Officierskantine van legerplaats ’t Harde bij Zwolle. ‘Tijdens dit congres voor directieleden en senior-managers staat ‘succes’ centraal’, aldus Van Buren. ‘De winnaar van de Interim Challenge 2017 zal hier zijn winnende case presenteren, daarnaast treden er verschillende prominente sprekers op.’