Executives bundelen krachten in adviesbureau Supply Chain Companions

Supply Chain Companions

Zeven wereldwijd erkende supply chain executives hebben hun krachten gebundeld in adviesbureau Supply Chain Companions. Het adviesbureau is gespecialiseerd in strategisch supply chain management en biedt bedrijven overal ter wereld op maat gemaakte diensten om supply chain-prestaties te transformeren, groei te stimuleren en operationele efficiëntie te verbeteren.

Bedrijven moeten vandaag de dag navigeren door een steeds veranderend landschap van supply chain-uitdagingen. Supply chain executives worden bijna dagelijks geconfronteerd met verstoringen die vragen om een grotere veerkracht en flexibiliteit, terwijl ze tegelijkertijd streven naar efficiëntie en duurzaamheid. Vanwege de behoefte aan praktische begeleiding bij het ontwikkelen en uitvoeren van supply chain-strategieën, besloot een zevental experts in supply chain management het adviesbureau Supply Chain Companions op te richten. Deze executives zijn wereldwijd erkend voor hun ervaring in het transformeren van supply chains om baanbrekende bedrijfsprestaties te leveren.

200 jaar supply chain-expertise

De namen achter Supply Chain Companions zijn Eric Baudier, voormalig Chief Supply Chain Officer (CSCO) van Tetra Pak; Carlos Cordon, Professor Strategy and Supply Chain Management aan IMD Business School; Tariq Farooq, voormalig CSCO van Sanofi; Martijn Lofvers, CEO van Supply Chain Media; Marcel van Rossum, voormalig Supply Chain Executive bij Johnson & Johnson; Zarko Stevic, voormalig CSCO van Audemars Piguet en Sikko Zoer, voormalig Vice President Global Supply Chain bij Medtronic. Gezamenlijk vormen zij een team dat ruim 200 jaar gecombineerde supply chain-expertise, thought leadership en praktische kennis samenbrengt.

Missie

Door deze bundeling van krachten biedt Supply Chain Companions een unieke mix van ervaring in verschillende industrieën, in combinatie met vooruitstrevend leiderschap in supply chain management en operations. Carlos Cordon, medeoprichter en CEO van het adviesbureau: ‘Supply Chain Companions heeft als missie executives en hun teams te helpen bij het anticiperen op en aanpakken van supply chain-uitdagingen en -kansen, zodat de supply chain van hun bedrijf een waardecreator voor hun business blijft. Wij helpen deze bedrijven bij hun streven voorop te blijven lopen in een tijdperk van supply chain-transformatie.’

Op maat gemaakte strategieën

‘Supply Chain Companions is ook meer dan alleen een adviesbureau’, voegt medeoprichter Eric Baudier toe. ‘Onze betrokkenheid richt zich op het hele transformatieproces door middel van op maat gemaakte en gerichte strategieën. We helpen bij het opstellen van een klantgedreven supply chain-strategie en bij het verkrijgen van betrokkenheid van de directie. Onze bijdrage en begeleiding bij het aansturen van de implementatie-teams is essentieel om de transformatie-roadmap te realiseren. Het belangrijkste is echter dat we onze cliënten helpen vaardigheden op te bouwen om zo blijvend te profiteren van de voordelen van de transformatie.’