Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Verhogen van Clockspeed in supply chains

woensdag | 25 januari 2017 | 15:00h - 19:30h

Op woensdag 25 januari organiseert Supply Chain Media een workshop over het verhogen van de Clockspeed in de supply chains. Eind jaren ’90 introduceerde professor Charles Fine van de technische universiteit MIT in Boston het begrip clockspeed (kloksnelheid) voor industrieën.

Fine identificeerde industrieën die van nature een hoge clockspeed en relatief korte productinnovatiecycli hebben, zoals de computerindustrie, games en semiconductors, in vergelijking met andere industrieën. Fine keek niet alleen naar de clockspeed van de productinnovatie, maar ook naar de snelheid waarmee productieprocessen en de organisatie werden aangepast.

In het huidige tijdperk van digitalisering zijn vrijwel alle industrieën onderhevig van de versnelling in de clockspeed. Dit betekent dat processen en organisatie regelmatiger op de schop moeten.

De enige oplossing voor deze versnelling is dat bedrijven sneller van anderen leren. Daarom heeft Supply Chain Media de zogenaamde RACE-TO sessie ontwikkeld voor optimale kennisuitwisseling in groepjes van 4 supply chain peers. Het doel van RACE-TO is het verkorten van de doorlooptijd in projecten door praktische kennisdeling.

Voorlopig Programma Verhogen van de Clockspeed in de supply chains

15.00 Welkom
15.30 Opening door Martijn Lofvers
16:00 Casepresentatie door Ardjan van der Blonk, supply chain manager van Prenatal
17.00 Break
17.15 RACE-TO sessie in groepjes van supply chain peers
18.30 Conclusies en borrel
(*) onder voorbehoud van wijzigingen)

Informatie en aanmelden –  Nog 1 plek vrij

Voor meer informatie mail naar: info@supplychainmedia.nl of neem telefonisch contact op via +31 (0)314 36 45 73.

Deze workshop is alleen toegankelijk voor leden van de Supply Chain Professionals Club.  Heb jij als supply chain professional interesse om deze workshop als introducé bij te wonen? Neem dan contact op met info@supplychainmedia.nl

Kijk voor meer informatie over de SCM Professionals Club op https://www.supplychainmagazine.nl/lidmaatschap-scm-professionals-club/.

Onder ‘supply chain professional’ verstaat Supply Chain Media directeuren of senior managers verantwoordelijk voor de supply chain en in vast dienstverband bij een bedrijf in industrie, groothandel of retail.

Gegevens

Datum:
woensdag | 25 januari 2017
Tijd:
15:00h - 19:30h
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , , , , , ,

Organisator

Supply Chain Media
Telefoon:
+31 314 36 45 73
E-mail:
info@supplychainmedia.nl
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Green Village
Blokhoeve 7
Nieuwegein, Utrecht 3438 LC Nederland
+ Google Maps