Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Supply Chain Strategie & Product Portfolio Management

december 4 | 5:48h

Workshop Supply Chain Strategie & Product Portfolio Management
Datum: 13 december 2012
Locatie: Midden-Nederland
Organisatie: SCM Professionals Club en PwC

Op donderdag 13 december 2012 organiseert de SCM Professionals Club in samenwerking met adviesbureau PwC over supply chain strategie en product portfolio management.

Vandaag de dag vragen veel bedrijven zich af hoe zij de winstbijdrage  verder kunnen verhogen. Dit is een enorme uitdaging, aangezien prijsstijgingen niet makkelijk realiseerbaar zijn in de huidige markt en vele kosten reductie programma’s al zijn uitgevoerd in de afgelopen jaren. Maar er is nog een manier die het mogelijk maakt om de marge te verhogen: het bepalen van de juiste product mix. Een gezonde discussie over het te voeren productportfolio kan leiden to spectaculaire verbetering van het financiële bedrijfsresultaat.

Veel bedrijven lanceren meer en meer producten om een grotere markt te kunnen aanspreken.  Maar wat is nu de winstbijdrage van een product en die van een klant? Waar bevindt zich een product in de levenscyclus? Bij het bepalen van de juiste product mix dienen bedrijven onderscheid te maken tussen zogenaamde ‘goede’ en ‘slechte’ complexiteit. Onderzoek toont immers aan dat meer dan de helft van de product portfolio verantwoordelijk is voor slechts 5 procent van de totale winst!
Herkenbaar? Beschikt u ook over een te grote productportfolio met daarin verschillende producten die nauwelijks tot de winst bijdragen?  Dan vraagt u zich ongetwijfeld af hoe u de juiste product mix kan bepalen om meer winstgevend te worden.

In een interactieve workshop georganiseerd door PwC en Supply Chain Magazine zal deze vraag aan de orde komen.  Een praktijkcase zal leidend zijn op deze middag, waarbij U met andere deelnemers actief aan de slag gaat.  We bespreken het thema vanuit verschillende perspectieven, om op deze manier uw inzichten te verrijken . Inzichten die U direct kunt toepassen in uw organisatie.

VOORLOPIG PROGRAMMA

16.00 -16.30     Ontvangst

16.30 -17.00    PRODUCT PORTFOLIO MANAGEMENT IN BREDER PERSPECTIEF

Erik Diks – Director PwC geeft een introductie van verschillende product portfolio management perspectieven en gaat in op de vraag hoe ‘goede’ van ‘slechte’ complexiteit is te onderscheiden.

17.00 – 18.30    INTERACTIEVE BUSINESS CASE

Na een inleiding van Erik Diks gaan de deelnemers zelf een business case uitwerken en presenteren aan elkaar. Aansluitend volgt een plenaire bespreking.

18.30 – 19.30    Afsluiting, borrel en buffet

Wie is Erik Diks?

Erik Diks is Director binnen de adviesgroep  Strategy & Operations van PwC Advisory NL. Erik heeft  meer dan 15 jaar ervaring  op het gebied van productportfolio management, pricing en supply chain management. Hij is auteur van verschillende supply chain publicaties en management boeken.

Aanmelden bij Monique Jolink:
T: +31 314 36 45 73
E: monique.jolink@supplychainmedia.nl

> Lees ook het artikel: ‘Veel winst uit optimalisatie productportfolio’

Over de SCM Professionals Club

Voor het blijvend uitwisselen van praktijkervaringen is Supply Chain Magazine vanaf januari 2012 gestart met de SCM Professionals Club. Supply chain managers en -directeuren die lid worden, hoeven niet langer zelf het wiel uit te vinden in Sales & Operations Planning, risicomanagement en andere prangende onderwerpen.

De SCM Professionals Club organiseert – al dan niet in samenwerking met partnerbedrijven – bijeenkomsten in de vorm van rondetafels, workshops, inspiratiesessies en bedrijfsbezoeken aan productiebedrijven en retailers als clubuitje, waar de leden in een ontspannen setting zonder commerciële belangen elkaar kunnen inspireren met praktische ideeën.

Supply Chain Magazine zorgt ervoor dat de leden op de hoogte blijven van deze kennisuitwisseling.

Lid worden? Ga naar www.supplychainprofessional.nl/club of neem contact op met Monique Jolink: +31 (0)6 54 76 13 91 of monique.jolink@supplychainmedia.nl.

 

Gegevens

Datum:
zondag | 4 december 2022
Tijd:
5:48h
Evenement Tags: