Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Werkconferentie Logistiek in de circulaire economie

donderdag | 31 oktober 2019 | 10:00h - 18:00h

KAS evenementenlocatie

Voor ondernemers in de circulaire economie en logistiek vindt op 31 oktober 2019 in Woerden de werkconferentie ‘Logistiek in de circulaire economie’ plaats. Centraal staat de vraag: ‘Hoe maken we logistieke concepten behapbaarder in de transitie naar een circulaire economie?’

Thema’s:

  • Service logistiek: In de circulaire economie zullen consumenten bij meer producten niet langer betalen voor bezit maar voor gebruik: dit betekent dat er meer onderhoud, reparatie en andere service nodig is. Het is een bekende logistieke uitdaging om dit slim en duurzaam te organiseren.
  • Ketenregie: In een circulaire economie worden bedrijven in een waardeketen meer afhankelijk van elkaar, waardoor er nieuwe vormen van samenwerking nodig zijn. De logistieke sector is ervaren met het denken in ketens en netwerken en is bekend met de rol van ketenregisseur. Deze rol kan worden toegepast om partijen in een circulaire waardeketen slim te laten samenwerken.
  • Stadslogistiek: De circulaire economie vraagt om hoogwaardig hergebruik van producten en materialen. Dit betekent dat er nieuwe eisen zullen worden gesteld aan inzameling van afgedankt producten en materialen. Dit heeft consequenties voor de frequentie, intensiteit en modules binnen de stadslogistiek.
  • Informatie- en Materiaalstromenmanagement: In de circulaire economie worden materiaalstromen en informatiestromen meer en meer aan elkaar gekoppeld. Zo weet men altijd waar materialen zijn en of er kansen zijn transport van verschillende ketens slim te combineren. Deze kennis biedt kansen om circulaire ketens te optimaliseren door retourlogistiek slim in te richten, beschikbare reststromen te identificeren en meer (invloed op) kwaliteit te kunnen leveren tijdens transport.

Interesse om de werkconferentie bij te wonen? Bezoek de website en meld u aan!

Gegevens

Datum:
donderdag | 31 oktober 2019
Tijd:
10:00h - 18:00h
Site:
https://www.dinalog.nl/event/werkconferentie-logistiek-in-de-circulaire-economie/

Organisator

TKI dinalog

Locatie

KAS evenementenlocatie
De Bleek 13
Woerden, 3447 GV
+ Google Maps