Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Waste2Materials

dinsdag | 28 mei 2019 | 10:00h - 15:30h

Waste2Materials

Op dinsdag 28 mei 2019 wordt de eerste editie van het unieke jaarcongres Waste2Materials georganiseerd. Waste2Materials brengt de congressen Afval & Recycling Industrie (acht edities) en Packaging Industry (drie edities) samen in één inspirerend platform om de samenwerking in de hele keten te bevorderen. Bezoek de eerste editie van het Waste2Materials-congres en ontmoet 150 eindbeslissers uit de keten: recycler, producent en verpakker.

Centraal tijdens het Waste2Materials-congres staan de uitdagingen van de gesloten keten als recyclen, produceren en verpakken. Via diverse keynotes, paneldiscussies en case studies wordt er dieper in gegaan op waste, hergebruik, regelgeving rondom wegwerpplastic en belangrijke kansen voor de supply chain. Derk Loorbach (DRIFT) zal zijn visie delen op de principes van de totstandkoming van een circulaire samenleving. Mark Groot Wassink (Koninklijke Auping) en Lukas Hoex (DSM-Niaga) vertellen over de totstandkoming van hun samenwerking en wat deze heeft opgeleverd. Sytze van Stempvoort (PeelPioneers) en Roland Amoureus (Renewi) vertellen over de 100 procent circulaire oplossing voor citrusschillen.

Highlights

  • Transitie naar de circulaire samenleving. De circulaire economie vraagt om een andere omgang met onze producten, onderdelen en grondstoffen.
  • Ketenverantwoordelijkheid: wie gaat het betalen? De gehele keten is verantwoordelijk voor een succesvolle transitie. Maar de kernvraag blijft: wie gaat er betalen? Wat betekent de transitie voor uw bedrijfsvoering? En welke kansen biedt de transitie uw bedrijf?
  • Grondstoffen uit cirusschillen; de next step. PeelPioneers is in samenwerking met Renewi gestart met een uniek project. Door de verwerking van citrusschillen tot secundaire grondstoffen zorgen zij voor een 100 procent circulaire oplossing. Hoe is dit businessmodel tot stand gekomen en welke kansen biedt dit de industrie?
  • Verbod op wegwerpplastic. Het verbod op wegwerpplastic heeft een grote impact op de industrie, maar biedt ook kansen. Wat is de exacte regelgeving omtrent dit verbod en wat betekent dit voor bedrijfsvoeringen? Daarover vertelt Helena Braun, Kabinetslid van Frans Timmermans, Europese Commissie. Ook gaan drie marktpartijen met elkaar in gesprek over de aanpak van het verbod op wegwerpplastic. Welke verantwoordelijkheden heeft een bedrijf als onderdeel van de keten en wat wordt er verwacht?
  • Slim hergebruik van afgedankte matrassen. Matrassen vormen wereldwijd een van de grootste bijdragen aan stortafval, vanwege de complexe samenstelling van aan elkaar gelijmde materialen. Dankzij de samenwerking met DSM-Niaga is een oplossing gevonden op het gebied van modulariteit, gezonde materialen en een gesloten productieketen.
  • Belangrijke oplossing plasticafvalprobleem? De groeiende berg plastic afval vraagt om directe en doelgerichte oplossingen. Chemisch recyclen is één van deze oplossingen. De tijd van praten is voorbij, er moet actie worden ondernomen. Overheden en het bedrijfsleven moeten samen optrekken om doelgericht tot oplossingen te komen.

Interesse om Waste2Materials bij te wonen? Ga naar de website en meld je aan!

Organisator

Management Producties
Telefoon:
+31 (0)10 435 04 77
E-mail:
info@managementproducties.com
Bekijk de site van Organisator

Locatie

Den Haag